chris borsboom

De aansluiting tussen Business & IT

Get Adobe Flash player


European Project Semester Blog


Comming soon


Wordt leren makkelijker dankzij technologie?


Tijdens de minor Internet Marketing Tools hebben we de onderstaande Whitepaper geschreven.
Er wordt ingegaan op een stukje communicatie-psychologie, invloed van technologie, social networks en de beleving van technologie.

Bekijk de Whitepaper door hier te klikken




Enterprise Architecture


Tijdens mijn Business IT & Management opleiding hebben wij een artikel geschreven en gepubliceerd over enterprise architecture voor de gehele faculteit. Dit magazine ligt dus momenteel in de open ruimtes zodat studenten kunnen leren over enterprise architecture. 

Het tot stand komen van dit magazine was een opdracht apart. We hebben met 20 studenten samengewerkt om het magazine kwalitatief zo hoog mogelijk te maken. Het onderdeel waar ons team aan heeft gewerkt is Enterprise Architectuur & Strategievorming en Dynamic Enterprise Architecture.

Het magazine kunt u hieronder vinden.


Klik hier om het magazine te openen


BISL Framework - Een opstap naar het BISL framework


Binnen het vak Business information management hebben wij het BISL-Framework behandel wat bij Functioneel beheer wordt gebruikt. Tijdens dit vak begon ik BISL interessant te vinden en ik heb na de toets van de opleiding ook direct de officiele toets gedaan. Ik heb dus direct het ceritificaat gehaald en een video gemaakt voor mijn mede studenten. 

De werking van het BISL-Framework was nogal lastig te achterhalen en het duurde voor onze groep redelijk lang. Ik kwam er tevens achter dat er op internet weinig video informatie beschikbaar was. Hierdoor besloot ik een video te maken voor studenten als opstap naar het BISL-Framework. 

Zie hieronder de video. 



Websites


Neem hier een kijkje bij de websites die ik heb:

  • Ontwikkeld 
  • Ondersteunend bij de ontwikkeling
  • Ontwikkelingstraject begeleid


Intercultural communication


In dit onderstaande korte rapport beschrijf ik mijn bijdrage aan een groepsopdracht voor interculturele communicatie. In dit document zal ik beschrijven welke taken ik heb uitgevoerd en ik zal hierop reflecteren. Ook kunt u mijn reflectie lezen over het interview dat we hebben afgenomen met Duitse studenten. Er werd van ons verwacht de Dimenties van interculturele communicatie zullen toepassen op de duitse cultuur.

Bekijk het Short Report door hier te klikken


Ook is ons team gevraagd een extra opdracht te doen m.b.t. het contact leggen met de Duitse studenten. Deze studenten wisten namelijk nog van niks. Er werdt gevraagd een video te ontwerpen die de opdracht uitlegt. Natuurlijk hebben wij deze opdracht aangenomen en het volgende resultaat is geboekt.



Jumbo Supermarkten (fictief project)


Vanuit de Opleiding Business IT en management kregen wij de opdracht een advies rapport te schijven over het verkoop en bestel proces van het Supermarktconcern Jumbo. We hebben ons gefoccussed op verschillende knelpunten en hebben hier verbeteralternatieven voor bedacht. Ook hebben we de gevolgen van de verbeteringen in kaart gebracht en een advies gegeven aan dit fictieve bedrijf.

Bekijk het Jumbo Rapport door hier te klikken


Portfolio Opdracht - Wat kan ik, Wat wil ik?


Deze opdracht hebben we gekregen na aanleiding van het leren reflecteren. We hebben op alle verschillende blokken gereflecteerd. Zo was het voor ons belangrijk de sterke punten te vermelden en ook de zwakke punten. Het was van belang een reeel beeld over jezelf te scheppen. Ook werdt er gevraagd leerdoelen en nog te verwerven competenties te beschrijven. 

Hieronder vindt u dus een reflectie van Blok 1 t/m 6 + minor.

Bekijk de portfolio opdracht door hier te klikken


Hoorcollege Organisational Change


Hier kunt u een presentatie inzien die wij gedurende het organisational change vak hebben gebruikt. 

Wij hebben met de presentatie zelf het hoorcolege gegeven voor de klas. Dit vond ik leerzaam omdat je dan de lesstof beter moet beheersen dan dat je een Hoorcollege krijgt.




Ronde om Texel 2011 en 2012


Ronde om Texel. De grootste catamaranrace ter wereld wordt altijd gehouden in Juni. Er komen gemiddeld circa 10.000 mensen op af en nog eens duizenden bij de Vuurtoren in Ouderschild. Gelukkig mochten wij van ROC Mondriaan de IT faciliteren van deze 34e ronde om Texel. Dit was een super leuke ervaring omdat ik pas in de 3e van het MBO werkzaam was en samen met 12 andere studenten bezig was met het organiseren van de IT voorziening op dit evenement. 

De ICT ondersteuning speelt een belangrijke rol voor de organisatie, met name voor het relatiebeheer, de inschrijving, de uitslagen, de afmelding van zeilers en de parkeervergunningen. Mijn rol binnen het team was voornamelijk binnen de Infrastructuur. Daarin waren 8 netwerkservers actief via netwerkswitches, routers en 1680 meter bekabeling waarvan de gehele organisatie gebruik maakte. Daarnaast waren er 50 WIFI-verbindingen. De gehele operatie werd continu bewaakt door ons team.

De organisatie was enorm tevreden over de performance van het geheel. Wij en de docenten van het Mondriaan kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en leerzaam event waarmee we echt een stuk theorie in praktijk hebben gebracht.

Hier vind u een volledig verslag over het faciliteren van de IT voorzieningen:

ROC Mondriaan-ICT: Wind in de zeilen met X-pages

Bekijk het Rond om Texel Containerdorp door hier te klikken


IMPLEMENTATIE WDS SERVER


Tijdens mijn stage bij I.T.S. IT Services ben ik bezig geweest met de implementatie van een WDS server. Dit heb gedaan middels de "leidraad implementeren ICT" van Kultifa. Naar mijn mening een erg sterke leidraad om implementatie trajecten juist te voltooien. Vandaar dat ik ook een samenvatting heb gemaakt van deze Leidraad. 


Bekijk het Rond om Texel Containerdorp door hier te klikken

     


Project Dobbel (Fictief project)


Deze opdracht is gegeven vanuit het ROC Mondriaan in 2011. Het Project is gebaseerd op het ontwerpen, onderhouden en implementeren van een nieuw netwerk dat beter bestand is tegen het gebruik van de medewerkers van "Dobbel B.V." De IT structuur moet dus kunnen meegroeien met het toenemende gebruik.

Hieronder vind u het functioneel ontwerp en het technisch ontwerp van dit project.

Bekijk het Rond om Texel Containerdorp door hier te klikken

Bekijk het Rond om Texel Containerdorp door hier te klikken

www.000webhost.com